Neljällä vinkillä koti järjestykseen

Olisiko nyt aika saada koti viimein järjestykseen. Kodin järjestäminen ja siistiminen on ihan hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Jatkuvassa kaaoksessa eläminen väsyttää ja ainainen tavaroiden siirtely turhauttaa. Kodin kuntoo laittaminen ei ole vaikeaa ja se onnistuu neljällä yksinkertaisella toimenpiteellä. Lue vinkit ja kevennä oloasi laittamani koti kuntoon.

Poista turha tavara

Kaikille kertyy turhaa tavaraa, jota ei oikeastaan tarvitse mutta siitä eroon pääseminen on haastava. Tavarasta pääsee helpolla tavalla eroon kun teet sen huone kerrallaan. Käy huone läpi ja kerää ensin ylimääräiset tavarat yhteen paikkaan. Seuraa viikon ajan tarvitsetko tavaroista jotain tai tunnetko niihin jotain kiintymystä. Jos et viikon aikana ole tarvinnut niitä voit helposti luopua niistä. Sama sääntö koskee myös vaatteita.

Järjestä tavarat omille paikoilleen

Jäljelle jääneille tavaroille määritellään omat paikkansa. Ne voivat olla tietyssä kaapissa, pöydällä tai esimerkiksi kirjeille ja lehdille voi rakentaa oman hyllyn eteiseen, jossa niitä säilytetään sovittu aika. Varsinkin keittiössä on hyvä käydä kaapit läpi ja järjestää astiat, keittiövälineet ja tarvikkeet omille paikoilleen. Jos tilasta tulee puutetta niin käytä ensimmäistä sääntöä ja mieti tarvitsetko todella kaikkea tavaraa.

Sovi yhteiset säännöt

Samat säännöt kaikille pitää kodin järjestyksessä. Ruokailun jälkeen kaikki laittavat omat astiansa pesukoneeseen tai pesevät ne. Kengät ja ulkovaatteet laitetaan omaan paikkaansa, omille merkityille paikoille. Likaiset vaatteet menevät omaan pesukoriin, joita kannattaa hankkia jokaiseen huoneeseen omansa. Kodin siivouksessa jokaisella on oma tehtävänsä viikoittain oli se pieni tai iso. Luomalla helpot säännöt ja varmistamalla, että kaikki noudattavat niitä, koti pysyy yllättävän helpolla siistinä.

Tavaroiden kierrätys

Kierrätys on tämän päivän tärkeä asia mutta se auttaa myös pitämään kodin siistinä. Kun määrität kaikille jätteille omat astiansa ja paikkansa, ei niitä kerry yhteen astiaan todellisuudessa paljoakaan ja ne tarvitsee tyhjentää harvemmin. Jos kaikki jäte laitetaan yhteen astiaan se pitää tyhjentää todella usein.