Lasten kehittävät lelut

Lapset kehittyvät todella nopeasti ja voimme edistää lastemme kehittymistä esimerkiksi lelujen avulla. Vaikka nykyään helposti istutetaan lapset tabletin tai telkkarin eteen, on tärkeää tarjota kehittäviä virikkeitä, jotta lapsi kehittyy kasvaessaan. Leluja on saatavilla paljon erilaisia ja seuraavaksi on muutama esimerkki, mitkä ovat eri ikäluokille hyviä vaihtoehtoja.

Vauvaikäiset

Taaperoille on tarjolla vaikka mitä mukavaa. Kaikkein mielenkiintoisimmat ja kehittävät lelut ovat erilaiset palikat, joita pitää asettaa oikean muotoisesta aukosta sisälle laatikkoon. Palikoiden lisäksi hyvä lelu on perinteiden hakkapöytä, jossa vasaralla saa hakata puikkoja levyssä oleviin aukkoihin. Kaikenlaiset nuppipalapelit ovat myös suosittuja ja toimivia leluja, joissa yritetään saada oikeanmuotoiset palikat oikeaan paikkaan. Nämä kaikki kehittävät hyvin lapsen motoriikkaa.

Leikki-ikäiset lapset

Alle kouluikäisille lapsille on tarjolla kiinnostavia palapelejä ja pulma pelejä. Nämä pulmat ja palapelit vaativat jo enemmän motoriikalta ja ratkaisut vaativat jo todellista pohtimista ja ymmärtämistä. Hyviä ovat myös erilaiset numero ja aakkos pulmat sekä palapelit, jotka valmistelevat lasta koulunkäyntiä varten.

Esikouluikäiset lapset

Ennen varsinaista koulua on hyvä panostaa oppimiseen myös kotona leikkien kautta. Koulussa opitaan numeroita, aakkosia ja kelloa. Näistä on saatavilla esimerkiksi kellotaulu, jossa harjoitella kellonaikoja. Tämä toimii tietenkin myös kouluikäiselle. Helmitaulut on hyvä visuaaline tapa opetella numeroita ja laskemista ja se toimii samoin myös kouluikäisille.

Kouluikäiset lapset

Kouluikäisille on myös tarjolla hyviä leluja, jotka auttavat ja tukevat koulutiellä jos kaikki asiat ei mene heti perille tai tarvitsee apua läksyjen ymmärtämisessä. Tarjolla on matikkatikkuja ja kertotaulupalikoita laskemisen harjoitteluun ja ymmärtämiseen. Hahmottamiseen löytyy vaikka tetrispeli, joka kehittää erittäin hyvin asioiden hahmottamiskykyä. Hyvä lelu on esimerkiksi käsitekortit, joissa lukemista alkava yhdistää sanan ja kuvan toisiinsa.